Сотницький Козачок спробували штурмувати російські диверсанти: як прикордонники відбили атаку

За інформацією: Суспільне Харків.

російський військовий. Getty Images

Російська диверсійно-розвідувальна група 26 червня спробувала провести бойові дії в районі прикордонного Сотницького Козачка на півночі Харківщини. Атаку росіян відбили прикордонники.

Про це 27 червня в етері нацмарафону сказав речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

"Вчора ворог спробував провести бойові дії на напрямку населеного пункту Сотницький Козачок на Харківщині. Це фактично діяла диверсійно-розвідувальна група, яка зайшла на територію України, зав'язався стрілецький бій. Цьому також передували і обстріли. Ворог застосовував інші засоби ураження, щоб завдавати вогонь по наших захисниках, але цю атаку прикордонниками відбито. На місце відправлявся протидиверсійний резерв для того, щоб зачистити місцевість. Маємо бути готовими до розвитку будь-яких ситуацій", — сказав Демченко.

Він зазначив, що прикордонники фіксують за останній час зменшення ДРГ на Сумщині: "На Харківщині не фіксувалися. Але бачимо, що ворог може продовжувати свою диверсійну діяльність на будь-якому напрямку".

У вечірньому зведенні Генштабу за 26 червня йшлося, що росіяни штурмували в районі Сотницького Козачка.

Сотницький Козачок — це село у Золочівській громаді на півночі Харківщини, що розташоване на кордоні з Росією. До вторгнення там жили близько 177 людей.

Новости Харькова