«Смуток, пам’ять і майбутнє». В Ізюмі обирають назву для вулиці, де під завалами загинули близько 50 людей

За інформацією: Суспільне Харків.

Будинок на Першотравневій, 2. 4 листопада 2022 року. Фото: Маргарита Дежкіна/Суспільне Харків

В Ізюмі обиратимуть нову назву для вулиці Першотравнева, де у березні під завалами будинку після обстрілу РФ загинули близько 50 людей.

Про це Суспільне Харків розказав заступник міського голови Ізюма Володимир Мацокін.

За його словами, назву вулиці хочуть зробити такою, щоб вона поєднувала три ідеї — смуток, пам'ять і майбутнє.

Це дуже нелегка задача, як для мене

"Ми звернулися до громадян, вони дали нам пропозиції. Це повинно бути поєднання смутку, пам'яті, але водночас і націленості на майбутнє. Я думаю, що багато задач для нас ще стоїть щодо увічнення пам'яті тих людей, які там загинули безвинно. Вони є жертвами агресії", — говорить Мацокін.

За його словами, міська топонімічна комісія обере до 6 назв та запитає думки жителів Ізюма.

"Ми попросимо, щоб люди проголосували, тому що є пропозиції, які мені подобаються. Наприклад, вулиця Пам'яті, вулиця Янгольска, вулиця Янгола", — каже Володимир Мацокін.

Що відомо

  • 10 травня, під час окупації Ізюма, стало відомо, що внаслідок обстрілу під завалами на вулиці Першотравневій, 2 загинули 44 людини, повідомляла обладміністрація.
  • Ізюм армія РФ руйнувала з літаків та артилерії від березня. У місті зруйновані головні адміністративні будівлі, а також житлові багатоповерхівки. Місто наприкінці березня окупанти взяли в облогу, 1 квітня у Генштабі повідомили, що росіяни захопили Ізюм.
  • Під час контрнаступу у вересні 2022 року Збройні сили України звільнили місто від загарбників, за участі президента України Володимира Зеленського над містом підняли український прапор.
  • В Ізюмі почали процес перейменування топонімів, які пов'язані з Росією.
Новости Харькова