Слідчі з’ясували ім’я російського командира, який застрелив заручника у Харківській області

Путін надав звання Героя Росії загарбнику.

Окупант утримував у погребі чотирьох жителів Харківщини, одного з них застрелив.

Слідчі заочно оголосили підозру 40-річному російському військовому, який під час окупації Харківської області утримував у погребі жителів та застрелив одного із затриманих.

Слідчі з’ясували, що це був командир 7-го окремого гвардійського мотострілецького полку 11-го армійського корпусу Балтійського флоту Західного військового округу. На початку березня 2022 року цей полк окупував село Гусарівка на Ізюмщині. 

Командир шукав місцевих жителів, які нібито корегували вогонь по позиціях окупантів. У середині березня окупанти затримали чотирьох чоловіків та кинули до погреба. Вони перебували у поганих умовах. Командир залякував їх розстрілом. 

«Затримані відчували пронизливий холод, оскільки на вулиці була низька температура повітря. Людям давали пити тільки технічну воду та годували сирою картоплею. Одного разу окупанти кинули людям у погріб декілька пряників. До затриманих людей російський командир систематично приходив у стані алкогольного сп’яніння, піддавав їх психологічному тиску, залякуючи фразою «Готовьтесь, я вас расстреляю», змушував брати до рота зброю та погрожував кинути у погріб гранату», — повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Одного із затриманих, 47-річного чоловіка, командир застрелив упритул. За деякий час спалене тіло чоловіка знайшла на території домоволодіння: його закидали автомобільними шинами та спалили. Інші затримані змогли втекти від окупантів.

Слідство з’ясувало, що у грудні 2022 року Путін надав цьому командиру звання Героя Російської Федерації та вручив медаль «Золота зірка».

Підозру російському воєначальнику склали за ч. 2 ст. 28, ч. 1 і 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни, вчинене групою осіб) Кримінального кодексу України. Наразі ухвалюють питання про оголошення командира у розшук.

Як писав KharkovNEWS.info, раніше заочну підозру оголосили російському військовому, який під час окупації зґвалтував мешканку Харківської області. Жінка їхала велосипедом, коли її зупинив та зґвалтував загарбник.

Автор: Марія Мирошниченко

Джерело

Новости Харькова