Слідчі установили 46 російських військових, які нищили Харків з артилерії

Держбюро розслідувань знайшло російську документацію на деокупованій території.

Улітку Північну Салтівку обстрілювали військові 138-ї мотострілецької бригади Збройних сил РФ.

Співробітники Державного бюро розслідувань на деокупованій території Харківської області виявили сховані документи окупантів, за якими ідентифікували російських артилеристів, що били по Харкову з далекобійної артилерії. Про це повідомили у Державному бюро розслідувань.

«В одному з будинків, де був штаб російських військових, ДБР знайшло схованку з таємною документацією 138-ї мотострілецької бригади зс рф. Документи вказують, що саме цей підрозділ на початку вторгнення був перекинутий з полігону Курської області для просування на Харків», — розповіли у Держбюро розслідувань.

Половина військовослужбовців 138-ї бригади є строковиками. За інформацією ДБР, саме ця бригада била по житловому масиву Північної Салтівки із червня по серпень 2022 року з систем залпового вогню «Град», 152-міліметрових самохідних установок «Акація» та іншої далекобійної артилерії.

«Завдяки знайденим документам вдалося повністю ідентифікувати 46 військовослужбовців 138-ї мотострілецької бригади зс РФ, номери зброї, яка за ними була закріплена, рапорти та багато іншої, корисної для слідства інформації», — зазначили у ДБР.

Знайдені документи Держбюро розслідувань передасть Службі безпеки України.

Як писав KharkovNEWS.info, у вересні 2022 року журналісти-розслідувачі встановили імена вісьмох російських військових 856-го самохідного артилерійського полку з Брянської області Росії, які можуть бути причетними до катувань на Харківщині, зокрема в місті Ізюм.

Джерело

Новости Харькова