Слідчі встановили росіянина, який знущався над чоловіком у катівні на Харківщині

Росіянину оголосили підозру.

Окупанти затримали чоловіка, вивезли на завод і допитували.

Слідчі оголосили підозру громадянину Росії, який жорстоко поводився із мирними мешканцями під час окупації Вовчанська. Підозрюваний — так званий «старший оперуповноважений управління по боротьбі з незаконним обігом наркотиків Міністерства внутрішніх справ «ЛНР».

За даними слідства, із 5 по 10 вересня минулого року «поліцейський» разом з іншими окупантами знущався з мирного жителя на території Вовчанського агрегатного заводу, де була облаштована катівня. Чоловіка незаконно затримали у нього ж вдома, а на заводі «оперуповноважений» допитував його за допомогою електричного струму та знущався. Він хотів отримати інформацію щодо місця знаходження родича цього чоловіка.

«Після електричного струму так званий оперуповноважений бив цивільного спецзасобом — гумовим кийком. Він наносив чоловіку численні удари по ногам. Також принижував його, проявляючи дискримінацію та упередженість до української нації. При цьому використовував нецензурну лайку. Такими діями підозрюваний заподіяв потерпілому сильний фізичний біль та моральні страждання», — повідомили в Офісі генерального прокурора України.

Підозру росіянину сформували за ч. 1 ст. 28 і  ч. 1 ст. 438 (порушення законів і звичаїв війни, вчинене групою осіб) Кримінального кодексу України.

Як писав KharkovNEWS.info, мешканця Вовчанська Дмитра Чигринова засудили на 15 років. Кримінальний авторитет на прізвисько «Чиж» активно співпрацював з росіянами в окупованому Вовчанську.

Джерело

Новости Харькова