Скільки поліцейських отримали підозру за співпрацю з окупантами на Харківщині

Тривають перевірки співробітників ГУ Нацполіції, які залишалися в окупації.

Поліцейських перевіряють на поліграфі щодо співпраці з ворогом.

На сьогодні підозри у співпраці з російськими окупантами оголосили близько 30 поліцейським із Харківської області. Про це повідомив начальник Головного управління Нацполіції в Харківській області Володимир Тимошко в інтерв’ю «Укрінформу».

«Як ви знаєте, швидко було захоплено Вовчанськ, Липці, потім – Куп’янськ, Шевченкове. З першого дня ми підтримували зв’язок із кожним працівником, який там залишався. Дехто перейшов на сторону росіян, але це незначна кількість – підозри оголошені близько 30 поліцейським», — сказав Тимошко.

За словами начальника ГУ Нацполіції у Харківській області, у певний час ухвалили рішення щодо звільнення всіх поліцейських, які залишилися на окупованих територіях. Це потрібно було для безпеки самих поліцейських, оскільки на захоплених територіях до них приходили загарбники та перевіряли на співпрацю зі Збройними силами України.

Після звільнення територій встановили, що багато працівників поліції дійсно допомагали українській армії. Їх представили до нагород, багатьох уже поновили на посадах.

Поліцейських, які перебували на окупованих територіях, після звільнення перевіряють на співпрацю з російськими окупантами. Зокрема, застосовують поліграф та опитують щодо цього місцевих мешканців. За такою ж процедурою проводять перевірку тих співробітників поліції, родичі яких перебувають на захоплених територіях або проживають у Росії.

«Кожний працівник, який був в окупації, пройшов перевірку поліграфом – незалежно від того, підозрювався у співпраці з ворогом чи ні. Щодо кожного працівника проводилося опитування місцевих жителів. Використовуються і інші засоби перевірки. Цей процес ще триває», — розповів Володимир Тимошко.

Як писав KharkovNEWS.info, п’ятеро поліцейських із Харківщини, які не вийшли на роботу у перші дні війни та яких звільнили з приміткою «порушення присяги», поновилися на посадах через суд.

Джерело

Новости Харькова