Сільська рада на Харківщині витратить 35 мільйонів на ремонт доріг

Учасники торгів поскаржились на нерівні умови.

Наталинська сільська рада оголосила тендер на ремонт трьох доріг у селах загальною вартістю 35,83 мільйона гривень.

Зокрема, мова йде про капітальний ремонт дороги по вулиці Шкільна в селі Кобзівка Красноградського району вартістю 22,98 млн грн. Крім того, за майже шість мільйонів гривень планується виконати ремонт по вулиці Івана Гулого на ділянці від а/д С- 211713 під’їзд до села Кобзівка до будинку № 2 по вулиці Молодіжна.

Ще один тендер оголосили на проведення ремонту дороги в селі Вільне по вулиці Б. Хмельницького очікуваною вартістю близько семи мільйонів гривень.

Про це пише Харківський антикорупційний центр з посиланням на сайт “Prozorro”.

«Варто зазначити, що потенційні учасники торгів скаржаться на дискримінаційні умови. Зокрема, у коментарях до закупівлі просили вилучити вимогу щодо наявності в учасника досвіду виконання аналогічного (-их) договору саме в поточному році (2023), оскільки це дискримінаційна вимога, яка звужує коло учасників охочих прийняти участь та обмежує конкуренцію», — зауважили в ХАЦ.

Але у сільській раді не надали відповідь на цю вимогу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як переплачують за ремонт доріг у Харківській області

Нагадаємо, наприкінці липня Президент України Володимир Зеленський відреагував на резонансні витрати місцевих бюджетів на ремонти доріг і сферу культури під час війни.

“Окремо хочу звернутися до всіх представників місцевої влади в нашій країні: люди мають відчувати, що ресурси бюджетів використовуються справедливо та правильно”, — заявив президент.

Раніше ХАЦ повідомляв, що Дергачівська міськрада оголосила закупівлю 20 легкових вантажопасажирських повнопривідних пікапів на загальну суму у 30 млн грн. Хоча спочатку міська рада оголосила закупівлю на 22 млн грн щодо капремонту та організації громадського простору у сквері по вулиці 1 Травня для короткочасного відпочинку населення. Але за деякий час закупівлю скасували та перенаправили кошти на придбання автівок для ЗСУ.

Як писав KharkovNEWS.info, Харківщина сплатила понад 100 мільйонів гривень за минулорічні ремонти доріг. Кошти перерахувала Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області. А у липні 2023 на дороги та мости Харківщини витратили 240 мільйонів гривень.

Джерело

Новости Харькова