Ще одна громада Харківської області позбулася вулиць із російськими назвами

Рішення ухвалили у Богодухівській громаді.

У Богодухівській громаді позбулися вулиць Гагаріна, Горького, Чкалова, Некрасова та Пушкіна.

У селах та селищах Богодухівщини перейменували понад 60 вулиць із російськими назвами. Тепер у громаді з’явилися вулиці 93-ї бригади «Холодний Яр», 92-ї бригади, Героїв Рятувальників, Героїв Енергетиків, Захисників України, Харківська та Українська. Про це повідомили у Богодухівській міській раді.

«Протягом двох місяців у Богодухівській громаді працювала Комісія з перейменування назв вулиць, площ, провулків та проїздів. Було визначено більше 60 топонімів громади, які названі на честь російських діячів чи мають назви, що асоціюються з російською імперією, росією чи СРСР. Саме вони були дерусифіковані і отримали нові назви», — розповіли у Богодухівській міськраді.

Мешканцям громади пояснили, що місце реєстрації у зв’язку з перейменуванням вулиць змінювати обов’язково не потрібно — зміна назви вулиці не є зміною реєстрації місця проживання. Документи про право власності на нерухомість також залишаються чинними.

Змінювати документи при перейменуванні вулиць повинні лише підприємці та підприємства. На нарахування субсидій мешканцям громади зміна назви вулиці не вплине.

Зазначимо, вулиці перейменовані у місті Богодухів, селах Мусійки, Губарівка, Полкова Микитівка, селищі Гути, селах Первухинка, Сазоно-Баланівка, Сінне, Лозова, Зарябинка, Леськівка, Кленове, Мерло, селищі Улянівка, селах Зарічне, Іванівка, Воскресенівка, селищі Шарівка, селах Мар’їне, Олександрівка, Сухини, Хрущова Микитівка, Семенів Яр, Куп’єваха, Кручик, Вінницькі Івани, Дмитрівка, Коротке, Новоукраїнка, Крисине, Павлівка, селищі Степне, селі Дегтярі, селищі Горького, селах Сінне, Шуби, Братениця, Улянівка, Корбині Івани, селищі Вікторівка, селі Першотравневе. У частині назв додали до прізвища ім’я.

Таблиця: Богодухівська міськрада

Як писав KharkovNEWS.info, в Ізюмі перейменували 21 вулицю з російськими назвами. Одну з вулиць, Маршала Федоренка, перейменували на честь убитого російськими окупантами письменника Володимира Вакуленка. Згодом в Ізюмській громаді було перейменовано ще 19 вулиць, з’явилася вулиця Олександра Махова.

Джерело

Новости Харькова