Ще одна громада Харківщини відмовилася від очного навчання

Ухвалене рішення про онлайн-формат навчання.

У Солоницівці вирішили не виводити дітей в школи, бо там немає сертифікованих захисних споруд.

Таке рішення ухвалили на засіданні комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Солоницівської селищної ради. Комісія вирішила, що навчання буде проходити у дистанційному форматі. 

«Після обговорення цього питання, враховуючи думку голови та членів комісії, виконавчий комітет Солоницівської селищної ради вирішив у 2023-2024 навчальному році організувати освітній процес на території громади в онлайн (дистанційному) режимі з використанням засобів інформаційно-комунікаційного зв’язку», — повідомили у Головному управлінні Держпродспоживслужби у Харківській області.

Нагадаємо, раніше рішення щодо дистанційного навчання у школах з нового навчального року вже ухвалили у Чугуєві, Олексіївській громаді Лозівського району, Богодухівській, Слобожанській, Безлюдівській та Первомайській громадах. 

Як писав KharkovNEWS.info, навчатися у комбінованому форматі зможуть лише ті заклади освіти, які матимуть саме захисні споруди. Такі споруди повинні відповідати державним будівельним нормам. Наразі у регіоні готують бомбосховища в освітніх закладах. Однак уже відомо, що перейти до навчання за партами не зможуть у Харкові й населених пунктах, які розташовані близько до російського кордону.

У харківському метрополітені готують локації для навчання школярів із 1 вересня. Навчання буде проходити у комбінованому форматі. У Харкові на навчання у метрополітені планують прийняти близько 30% учнів.

Джерело

Новости Харькова