Ще один депутат, який обирався до Харківської облради від забороненої ОПЗЖ, складає мандат

Питання винесуть на сесію облради.

Скласти повноваження хоче брат проросійського депутата Андрія Лесика.

До виконавчого апарату Харківської обласної ради надійшла заява від депутата обласної ради Олексія Лесика, який обирвася від «Опозиційна платформа — За життя» щодо складання депутатських повноважень. Заяву розглянули та підготовили до розгляду на сесії обласної ради.

«Враховуючи заяву депутата Харківської обласної ради Лесика Олексія Анатолійовича про складання ним депутатських повноважень, відповідно до пункту 2 частини другої статті 5 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», пункту 10 частини першої статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» підготовлено для розгляду на сесії обласної ради проєкт рішення обласної ради «Про дострокове припинення повноважень депутата обласної ради VІІІ скликання Лесика О.А.», де пропонується достроково припинити повноваження депутата Харківської обласної ради VІІІ скликання Лесика Олексія Анатолійовича, обраного депутатом обласної ради за виборчим списком Харківської регіональної організації політичної партії «Опозиційна платформа — За життя», — сказано у пояснювальній записці.

Якщо депутати облради ухвалять рішення щодо дострокового припинення повноважень Олексієм Лесиком, то його направлять до Харківської обласної територіальної виборчої комісії, оскільки на його місце повинен зайти новий депутат.

За інформацією «Чесно», Олексію Лесику 39 років, він тимчасово не працює. На виборах 2020 року пройшов до Харківської облради від «ОПЗЖ».

Як пише «Думка» з посиланням на свої джерела, Олексій Лесик є рідним братом депутата Харківської міської ради від «ОПЗЖ» Андрія Лесика. Останній після повномасштабного вторгнення Росії зник. Активісти обіцяли 100 000 гривень винагороди тим, хто його розшукає.

Нагадаємо, Андрій Лесик відомий своєю проросійською позицією. Він закликав харків’ян «відзначати» ювілей Жукова та ставив камінь на честь «дружби з Росією» в Харківській області, також він часто давав коментарі російським каналам. На сесії Харківської міської ради називав події Революції гідності «озброєним державним переворотом». Щодо Андрія Лесика відкриті кримінальні провадження.

Чергова XVІІ сесія Харківської обласної ради VIII скликання відбудеться 1 червня.

Раніше Харківська обласна рада проголосувала за дострокове припинення повноважень депутатів — Олександра Ткаченка, Олега Гуревича, Карини Кірієнко від «Блока Кернеса — Успішний Харків», а також Валерія Власова, Богдана Мальованого та Микити Шенцева від «Опозиційної платформи — За життя», Ніни Сільченко від партії «Блок Світличної «Разом».

Джерело

Новости Харькова