Семеро віцемерів Харкова заробляють більше Терехова – аналітики

Інфографіка АЦ “Обсерваторія демократії”

Аналітичний центр “Обсерваторія демократії” вивчив декларації віцемерів Харкова. Рекордсмен заробив за рік 2,6 млн грн.

“Чинні заступники Ігоря Терехова задекларували за 2023 рік офіційні зарплати від 1,5 млн грн до 2,6 млн грн. Доволі дивно, що одразу сім заступників Харківського міського голови отримують більшу зарплату, ніж сам мер, який при цьому є “рекордсменом” серед усіх очільників обласних центрів в Україні. Попри певні кадрові ротації, в команді Ігоря Терехова є вісім чинних заступників, які працювали на цих посадах і у 2022-му, й у 2023 році. Сумарно у 2022 році вони заробили майже 12 млн грн, а у 2023-му – 16,1 млн грн (зростання на 34%)”, – навели дані аналітики.

Нагадаємо, сам Ігор Терехов задекларував у 2023 році 1,7 млн ​​грн зарплати. Серед його заступників лідер – Михайло Фатєєв, який одночасно є директором Департаменту економіки та комунального майна. Віцемер заробив 2,6 млн грн за рік. При цьому, якщо підсумовувати зарплату та стипендію “почесного харків’янина”, більше виплат із міського бюджету отримала Тетяна Таукешева – її зарплата становила 2,3 млн грн, а стипендія – ще 402 тисячі.

“Таукешева не єдина з топпосадовців мерії, хто отримує стипендію “почесного харків’янина” – аналогічну виплату в 402 тис. грн (на додачу до 2 млн грн річної зарплати) задекларувала Світлана Горбунова-Рубан“, – зазначили в АЦ “Обсерваторія демократії”.

Джерело

Новости Харькова