СБУ затримала харків’янина, який здіймав триколор над міськрадою. Він ховався 8 років

Приватного підприємця затримали ще восени, йому оголосили підозру.

СБУ затримала симпатика Росії, який ще у 2014 році піднімав російський прапор над Харківською мерією і закликав до штурму будівлі.

Харківський підприємець Роман К. більше восьми років переховувався від правосуддя. 26 лютого 2014 року він піднімав російський прапор над будівлею Харківської міської ради і виступав перед камерами московських пропагандистів, де агітував до зміни меж кордону України. Такі ефіри транслювали на телеканалі «россия 1».

«Коли спроби москви «провалилися», зловмисник вирішив «залягти на дно» і таким чином намагатися уникнути правосуддя. Для цього дотримувався заходів конспірації, постійно змінював адреси проживання та номери мобільних телефонів. Однак співробітники СБУ встановили його місцезнаходження і затримали», — повідомив речниу УСБУ Харківщини Владислав Абдула.

Під час обшуку в помешканні знайшли прапори Росії, георгіївські стрічки, снайперську гвинтівку з оптикою, самозарядну гвинтівку Z-10, набої до вогнепальної зброї калібру 7,62 мм.

Прапор на міськраді вивісили у 2014 році. Фото: СБУ.

Слідчі Служби безпеки повідомили зловмиснику про підозру за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю та бойовими припасами) Кримінального кодексу України.

Слідчі встановлюють можливу причетність чоловіка до підготовки диверсій російських спецслужб у Харкові.

Відомо, що Роман К. приватний підприємець, займався ремонтом техніки.

Нагадаємо, вдень 26 лютого 2014 року на Харківській міськраді замайорів триколор, але після перемовин проросійськи налаштовані мітингарі зняли прапор. Про що повідомляла міськрада.

 

Джерело

Новости Харькова