СБУ затримала експоліцейську, яка переховувалася на Харківщині

Жінка працювала в "міліції" окупантів.

Зрадниці загрожує довічне позбавлення волі.

Співробітники Державного бюро розслідувань затримали у селі Старовірівка (Куп’янський район) колишню поліцейську, яка працювала на окупантів та кілька місяців переховувалася від правосуддя. Про це повідомили у Держбюро розслідувань.

Як установило слідство, після окупації Куп’янська 26-річна колишня інспекторка з інформаційної підтримки відділу поліції почала допомагати загарбникам.

Експоліцейська працювала з документами в «міліції» окупантів, потім обійняла посаду «інспектора групи аналізу та планування». Загарбники платили їй 45 000 рублів зарплатні. Після деокупації жінка переховувалася. Її затримали 6 лютого.

«Після визволення Збройними силами України Куп’янського району зрадниця почала переховуватися, адже не змогла виїхати разом з окупантами. Затримали жінку працівники ДБР у взаємодії з Нацполіцією та СБУ у селі Старовірівка Куп’янського району», — розповіли у ДБР.

Жінці оголосили підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Їй загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацію майна.

За інформацією Харківської обласної прокуратури, сьогодні, 7 лютого, експоліцейській обрали міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Як писав KharkovNEWS.info, 29-річний «патрульний» із Балаклії під час окупації охороняв адміністративні будівлі загарбників, ринок та «слідкував» за громадським порядком.

Джерело

Новости Харькова