Розбитий російський гелікоптер знайшли в Харківській області

Мі-35М збили неподалік кордону з РФ.

Російський ударний гелікоптер впав у селі Токарівка на північ від Харкова.

Журналісти Ukraine Weapons Tracker показали знімки землі російського гвинтокрила, знищеного на початку лютого українською артилерією 14-ї бригади під Токарівкою (неподалік Гоптівки). Дев’ятого лютого артилеристи показали відео з цим гелікоптером, але фотографії з місця з’явилися тільки зараз. Тоді на оприлюдненому відео також видно було інший вертоліт Мі-8, який, ймовірно, планував евакуювати льотчиків.

Це Мі-35М, призначений для знищення танків та іншої броньованої та неброньованої техніки, живої сили противника на полі бою та в тактичній глибині. Судячи з фото, українськи артилеристи поцілили по хвостовому відділенню гелікоптера, лопасті відірвало під час падіння, але він цілком майже не постраждав. Доля російських пілотів невідома: катапультуватися вони не могли.

Імовірно, Мі-35 був пошкоджений зенітним вогнем або мав несправність і був змушений приземлитися, повідомляє «Мілітарний».

Це не перший знищений російський Мі-35. У червні минулого року українські бійці збили з ПЗРК російський Мі-35М на Донеччині.

Джерело

Новости Харькова