Російська література та паспорт РФ в монаха: стало відомо, що СБУ знайшла у Харківській епархії УПЦ (МП)

За інформацією: Суспільне Харків.

Силовики оглянули об’єкти УПЦ (МП) у Харківській області. 10 грудня, 2022. Фото: СБУ

Служба безпеки України завершила перевірку на об'єктах УПЦ (МП) у Харківській області. Силовики виявили у храмах сотні тисяч готівки, прокремлівську літературу та сухпайки окупантів.

В одного з монахів силовики знайшли російський паспорт, повідомляє речник обласного управління СБУ Владислав Абдула.

"На території єпархії виявлено бібліотеки з прокремлівською літературою, матеріали, що вихваляють країну-агресора, і велику кількість готівки у різній валюті, включно з російськими рублями", — йдеться у повідомленні.

«В одній з церков навіть зберігались сухпайки російських окупаційних угруповань. Там же викрили монаха з паспортом РФ»

Монаха з російським паспортом нині перевіряють силовики. Йдеться про його можливу причетність "до розвідувально-підривної діяльності спецслужб країни-агресора", — повідомив Абдула.

Вилучені матеріали направили на експертизу.

Що відомо

  • Від ранку 10 грудня у харківських церквах Української православної церкви (Московського патріархату) працюють співробітники СБУ. Це роблять, щоб протидіяти підривній діяльності російських спецслужб в Україні, повідомили в Службі безпеки. У Харківській єпархії обіцяли надати співробітникам СБУ вільний доступ до всіх церковних приміщень.
  • З початку війни СБУ відкрила понад 20 кримінальних проваджень щодо підривної діяльності окремих представників УПЦ МП, у яких фігурують понад 30 підозрюваних — від інформаторів ворога до коригувальників вогню, — повідомили в СБУ.
Новости Харькова