Росіяни ударили безпілотниками по школі в Харківській області

У Великобурлуцькій громаді частково знищені школа, будинок культури і адмінбудівля.

Росіяни обстрілювали Харківську область з артилерії, мінометів і дронів.

Минулої доби військові РФ обстріляли селище Липці, де виникла пожежа у приватному будинку і гаражі і Вовчанськ, де зруйновані кілька будівель і автівок. Під час обстрілу поранень дістали двоє чоловіків. Як повідомили у ХОВА, обидва постраждалі отримали мінно-вибухові травми і були госпіталізовані.

Уночі окупанти завдали ударів по селу Плоске у Великобурлуцькій громаді.

«Виникли чотири пожежі, за попередніми даними, окупанти завдали ударів дронами-камікадзе Shahed. Горіло приміщення школи, офісні будівлі та будинок культури», — розповів начальник ХОВА Олег Синєгубов.

Рятувальники ліквідували пожежу на площі 1200 квадратних метрів.

Як писав KharkovNEWS.info, Куп’янський напрямок лишається одним з небагатьох, де армія Російської федерації володіє ініціативою та може атакувати. За останній місяць окупанти просунулись на кілька кілометрів і не полишають намірів знову захопити районний центр.

Куп’янська ділянка фронту рідко потрапляє до новин, на фоні Бахмуту та диверсійних проривів у тил ворога в Бєлгородській області може здатися, що на сході Харківщини нічого не відбувається. Втім, військові експерти одностайні в оцінці важливості цього напрямку: саме тут, на берегах Осколу, вирішуватиметься доля Донбасу. 

Джерело

Новости Харькова