Росіяни розповсюджують фейки про захоплення населених пунктів на Харківщині

Загарбники мріють про повернення втрачених восени позицій.

Російські окупанти поширюють інформацію про нібито захоплення населених пунктів у Харківській області, які раніше перебували під їхнім контролем. 

Ця інформація є фейковою. Території Харківщини, про які розповідають окупанти, підконтрольні Україні. Збройні сили України надійно тримають оборону. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«Ворог розповсюджує дезінформацію стосовно того, що він має нібито якісь успіхи щодо відбиття населених пунктів і повернення втрачених ним позицій, які у нього були минулого року. Це фейки. Наші Збройні сили не те, що не поступилися жодним населених пунктом нашої безпосередньо території, а і жодним навіть метром», — сказав Синєгубов.

У своєму відеозверненні голова ХОВА закликав мешканців Харківської області бути обережними та не ігнорувати сигнали повітряної тривоги, оскільки можливі ракетні обстріли з боку Росії, у тому числі по об’єктах критичної інфраструктури.

«Ми стоїмо на своїх позиціях, усі служби працюють у посиленому режимі. Поряд із цим зберігається ймовірна небезпека ракетних ударів по місту Харкову і населених пунктах області, по нашій критичній інфраструктурі. Тому я закликаю всіх максимально дотримуватися правил безпеки і реагувати на сигнали повітряної тривоги. Тримаймося, перемога вже близько. Нас підтримує весь світ», — зазначив Синєгубов.

Нагадаємо, тимчасово окупованими на Харківщині залишаються 29 населених пунктів у Куп’янському районі. Окупанти постійно обстрілюють Куп’янський район, намагаються прорвати сили оборони в районах Гряниківки і Масютівки, продовжують завдавати ударів із зенітно-ракетних комплексів, реактивних систем залпового вогню та артилерії по населених пунктах уздовж державного кордону, на півночі області, північно-східному напрямку, Вовчанському, Куп’янському напрямках.

Джерело

Новости Харькова