Росіяни поширюють фейки про евакуацію з Харківської області

У Чугуївській міськраді попереджають про ворожу пропаганду.

Останнім часом в соцмережах поширюють фейкове розпорядження голови Чугуївської військової адміністрації про обов’язкову евакуацію з прикордонних населених пунктів.

Цю інформацію опублікувало російське інформаційне агентство «РИА Новости». У ньому йдеться про те, що жителі деяких населених пунктів Вовчанської, Золочівської, Дергачівської, Липецької громад мають виїхати. Повідомлення супроводжується фотографією ніби -то реального документа за підписом голови Чугуївської РВА Сергія Лободенка.

Так виглядає фейкове повідомлення. Фото: Чугуївська міська рада

При цьому російські пропагандисти не врахували, що Золочівська громада відноситься до Богодухівського району, а Дергачівська та Липецька — до Харківського, отже, голова Чугуївської РВА просто не мав повноважень оголошувати евакуацію з цих громад. 

«Шановні співвітчизники, мережею шириться інформація, яка не відповідає дійсності. Просимо звернути увагу та не піддаватися ворожій інформаційно-психологічній спеціальній операції», — попереджають в міськраді Чугуєва. 

Нагадаємо, це не перша інформаційна атака російських пропагандистів на жителів Харківщини. На початку літа вони розповсюджували фейки про бої у звільнених населених пунктах на півночі області. 

Джерело

Новости Харькова