Росіяни обстріляли понад 20 населених пунктів у Харківській області

Окупанти били з артилерійських установок.

На Куп’янському напрямку окупанти спробували йти в наступ.

Минулої доби російські загарбники обстріляли понад 20 населених пунктів на Слобожанському напрямку та три — на Куп’янському. Про це повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України.

На Слобожанському напрямку обстановка не змінюється, формування наступальних підрозділів окупантів не зафіксували. Однак обстріли тривають. За добу на цьому напрямку обстріляли понад 20 населених пунктів, зокрема Стрілечу, Красне, Мороховець, Огірцеве, Малу Вовчу, Мілове, Обухівку, Новомлинськ, Кутьківку та Шевченкове.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський наступ на Харківщині: що планують окупанти?

За даними Генштабу ЗСУ, на Куп’янському напрямку росіяни намагаються прорвати оборону української армії. Минулої доби вели наступ у районі села Гряниківка Дворічанської громади (Куп’янський район). За інформацією голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, загарбники відступили з втратами.

Крім того, на Куп’янському напрямку окупанти били з артилерії по Дворічній, Гряниківці та Крохмальному.

Нагадаємо, окупанти проводить безуспішні наступальні дії біля Гряниківки від початку лютого 2023 року.

Як писав KharkovNEWS.info, раніше голова ХОВА Олег Синєгубов пояснив, що російські військові намагаються прощупати слабкі місця в обороні ЗСУ, аби повернути втрачені восени позиції. Їм потрібен великий залізничний вузол на Куп’янському напрямку.

Джерело

Новости Харькова