Росія змінить цілі для нанесення ракетних ударів по Україні — розвідка

Окупанти "переключать" увагу з енергетичної системи, яку їм так і не вдалося знищити.

Російські окупанти змінюють тактику ракетного терору України. тепер енергетичні об’єкти не будуть мішенню номер один.

До такого висновку дійшли у Головному управлінні розвідки України, проаналізувавши кілька ракетних атак останнього часу. Енергетика залишиться мішенню, але основною ціллю можуть стати військові об’єкти, концентрація наших військ і логістика.

«Давайте візьмемо останні удари безпілотними літальними апаратами в ніч з 17 на 18 березня та в ніч з 21 на 22 березня. Потрапили в бази пально-мастильних матеріалів у Новомосковську, Житомирі і ще були влучання в Яворівському районі. Які основні цілі були? Система логістики наших військ і концентрація нашої техніки, що знаходиться в пунктах дислокації», — розповів заступник начальника ГУР Міноборони Вадим Скібіцький в інтерв’ю «ЛБ».

Кремлю не вдалося зруйнувати українську енергосистему завдяки праці енергетиків, Збройним силам, військам ППО. Вірогідно, росіяни будуть переорієнтовувати напрямки нанесення ударів і намагатися знищити ті критичні елементи інфраструктури, які необхідні для успішного ведення бойових дій і контрнаступу.

«Залишаться також об’єкти критичної інфраструктури, насамперед економічні — ті, які впливають на розвиток нашої держави. Це нафтопереробні підприємства, підприємства оборонно-промислового комплексу тощо», — пояснив Скібіцький.

Не виключено, що мішенями ворога також можуть стати гідротехнічні та очисні споруди.

«Ми аналізуємо, розвідку яких об’єктів веде Російська Федерація. Серед них є і гідротехнічні споруди, мости через Дніпро, аеродроми та аеропорти, шляхи постачання озброєння та військової техніки, які йдуть із Заходу. Росія постійно здійснює розвідку цих об’єктів, у тому числі космічну», — повідомив представник ГУРу Скібіцький.

Джерело

Новости Харькова