Росія випустила по Харківській області десять ракет

Удари прийшлися по об'єктах критичної інфраструктури.

Після обстрілів Харків і частково Харківська область знеструмлені.

Уранці 16 грудня російські окупанти вдарили по Харківській області десятьма ракетами. Через обстріли пошкоджені об’єкти критичної інфраструктури. Енергетики та співробітники ДСНС працюють на місцях влучань. Постраждалих через обстріли немає. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в ефірі національного телемарафону.

«Ранок у нас почався о 7:00, коли ворожа ракета С-300 влучила у лікарню у місті Куп’янськ. Частково пошкоджено інфекційне відділення. Працюють підрозділи ДСНС, наслідки з’ясуємо пізніше. Щодо масованого обстрілу, то у нас було декілька влучань по критичній інфраструктурі у місті Харкові, Чугуївському районі. Зараз наслідки ми так само з’ясовуємо», — сказав Олег Синєгубов.

Наразі Харків повністю знеструмлений. За інформацією Олега Синєгубова, в області електроенергія відсутня частково. Електротранспорт у Харкові не працює. З’ясувати наслідки обстрілів та приступити до відновлення електрики зможуть після відбою повітряної тривоги.

«Ми розуміємо, що частково у нас спрацювала автоматика, і було відімкнено електроенергію для того, щоб унеможливити ще більші пошкодження через перепади, — сказав Синєгубов. — Чекаємо відбою повітряної тривоги, будемо з’ясовувати всі абсолютно наслідки, одразу будемо приступати до відновлення електропостачання».

Попередньо встановлено, що окупанти вдарили вранці по Харківщині ракетами С-300. Усього по Україні Росія випустила понад 60 ракет. Речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат зазначив, що «ворог хотів розосередити увагу протиповітряної оборони».

Нагадаємо, повітряна тривога на Харківщині лунає з 7:49. Голова ХОВА Олег Синєгубов закликає мешканців Харківської області не нехтувати сигналами тривоги й перебувати в укриттях. Зокрема, як укриття зараз працює харківський метрополітен.

«У нас присутній «інстинкт харків’янина», коли люди, незважаючи на повітряну тривогу, на жаль, знаходяться на вулицях і подекуди нехтують цими правилами. Однак ми закликаємо все ж таки до більш серйозних дій з їхнього боку, мають перебувати в укриттях. Основне у нас укриття — це, звичайно, метрополітен. Там люди мають змогу перебувати під час таких тривог. Ми радимо всім дослухатися до таких сигналів і сприймати ці загрози як потенційно небезпечні», — сказав Синєгубов.

Як писав KharkovNEWS.info, 16 грудня вранці російські військові завдали удари по критичній інфраструктурі Харківської області. У Харкові зупинилося метро, зникло світло.

Джерело

Новости Харькова