Росія вдарила ракетою по центру Харкова: загинула людина

Чотириповерховий будинок частково зруйнований.

Росія завдала ракетного удару по центру Харкова уночі 29 січня.

Попередньо ракета С-300 влучила у чотириповерхівку по вулиці Мироносицькій близько 23:00. Верхні поверхи, дах будинку зруйновані повністю. В одній із квартир загинула 85-річна жінка. Її чоловік, який у момент удару знаходився поруч у квартирі, вижив.

«Зруйновані верхні поверхи та дах будинку, сталася масштабна пожежа. На жаль, загинула літня жінка. Ще трьох мешканців будинку отримали поранення. О 3:20 пожежу було ліквідовано. Рятувальні роботи на місці ще тривають», — повідомив зранку голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Будинок після влучання ракети. Фото: KharkovNEWS.info.

Усі мешканці будинку, у який влучила ракета, були евакуйовані. За словами міського голови Ігоря Терехова, три поверхи цього під’їзду не придатні для проживання. 

Комунальні служби вимкнули електроенергію, воду та газ у будинку. 

«Вимкнули електроенергію, тепло, воду, газ. Будемо робити таким чином, щоб інші під’їзди були з теплом», — повідомив вночі Харківський міський голова Ігор Терехов.

За словами речника Харківської обласної прокуратури Дмитра Чубенка, ракета влучила в дах будинку, у поранених незначні травми, їхньому життю нічого не загрожує.

Джерело

Новости Харькова