Росія вчинила понад шестисот екологічних злочинів на Харківщині

Через війну забруднена земля й атмосфера, знищені насадження.

Збитки екології Харківщині, попередньо, складають майже 350 мільярдів гривень.

Державна екологічна інспекція у Харківській області нарахувала більше ніж 680 злочинів, учинених Росією щодо екосередовища. Це — забруднення ґрунтів, пожежі в лісах, через які вигоріло щонайменше 624 гектарів насаджень, забруднення атмосферного повітря й падіння рівня води у водосховищах, повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації.

«Безумовно, дії російських загарбників завдали колосальних збитків екосистемам регіону. Якщо говорити в цифрах, за попередніми підрахунками, природні ресурси Харківщини понівечені майже на 350 мільярдів гривень. Окупанти мають відповісти за кожен злочин проти українського народу та екосистем країни», — сказав заступник голови ХОВА Євген Іванов.

У вівторок 25 квітня у місті Богодухів пройшло засідання робочої групи з питань використання та охорони земель, природних ресурсів і охорони довкілля. Ця комісія буде фіксувати злочини проти природного середовища та знаходитиме рішення для його відновлення.

«Відповідна робоча група вивчатиме стан заповідних територій, можливість та актуальність реалізації довоєнних проєктів і планів, шляхи відновлення, стан водойм, поводження з відходами. Одне із профільних питань – збільшення надходжень екологічних податків та інших платежів до бюджетів всіх рівнів», — розповіли у ХОВА.

Як писав KharkovNEWS.info, найбільших збитків завдано через засмічення землі й забруднення ґрунтів на Харківщині — це 342 мільярди 528 мільйонів гривень. Усього засмічено понад п’ять мільйонів квадратних метрів територій регіону.

Джерело

Новости Харькова