Росія скинула керовані авіабомби на Вовчанськ, пошкоджений суд

У приміщенні повилітали вікна та двері.

Росіяни накрили центр Вовчанська керованими авіаційними бомбами. 

Увечері 18 квітня від цього удару був майже знищений ринок у місті, пошкоджені приватні будинки. Окрім того, значні руйнування були у приміщенні Вовчанського районного суду, який перебував під охороною співробітників територіального управління Служби судової охорони у Харківській області.

«Під час обстрілу судові охоронці не постраждали, розкрадання майна суду не допущено. Спільно з працівниками ДСА України в Харківській області  майно суду частково евакуйовано до Харкова. Керівництвом територіального управління Служби у Харківській області організовано взаємодію з місцевими правоохоронними органами щодо документування наслідків авіаційного удару та внесення відповідної інформації до Єдиного реєстру досудових розслідувань», — повідомили у Службі судової охорони.

Нагадаємо, близько 22:00 18 квітня російські окупанти скинули на Вовчанськ дві керовані авіабомби. Унаслідок обстрілів були пошкоджені житлові будинки, господарчі споруди та ринок. Виникла масштабна пожежа — зайнялося близько 60 торговельних павільйонів. Уранці 19 квітня під завалами приватного будинка знайшли тіла подружжя.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 438 (порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Джерело

Новости Харькова