Родинам загиблих харківських нацгвардійців передали нагороди

Рідні героїв отримали ордени "За мужність" III ступеня.

Ордени надали захисникам за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

Начальник Східного територіального управління Національної гвардії України, полковник Олександр Півненко вручив державні нагороди родинам п’ятьох загиблих захисників України. Орденами «За мужність» III ступеня (посмертно) нагороджені старший сержант Роман Тесля, старший лейтенант Олександр Блудов, старший солдат Олена Левицька, старший лейтенант Владислав Крамаренко та головний сержант Андрій Божко. Про це повідомили на офіційній сторінці Східного оперативно-територіального об’єднання Нацгвардії України.

«Полеглі військовослужбовці героїчно протистояли ворогу, завдяки їх мужності, відданості та готовності боронити українську землю ми продовжуємо стримувати російського агресора. Від імені всього особового складу висловлюю слова глибокого співчуття. Ми всі втратили відданих патріотів та мужніх захисників і захисниць. Смерть кожного українського воїна – велика втрата для нашої гвардійської родини», — зазначив Олександр Півненко.

Зазначимо, Президент України Володимир Зеленський підписав указ №890/2022 про нагородження Романа Теслі та Олени Левицької 27 грудня 2022 року. Указ №891/2022 щодо нагородження Олександр Блудова та Андрія Божка також підписаний у цей день. Указ №409/2022 про нагородження Владислава Крамаренка голова держави підписав ще 15 червня 2022 року.

Фото: Східне оперативно-територіальне об’єднання Нацгвардії УкраїниФото: Східне оперативно-територіальне об’єднання Нацгвардії УкраїниФото: Східне оперативно-територіальне об’єднання Нацгвардії УкраїниФото: Східне оперативно-територіальне об’єднання Нацгвардії України

Як писав KharkovNEWS.info, на Харківщині посмертно нагородили 24 захисників. До відзнак представили українських захисників, які загинули під час оборони та деокупації Харківщини, а також боїв на Донецькому і Запорізькому напрямках.

Джерело

Новости Харькова