Прокурори Харківщини передали до суду справу чотирьох російських воєнних злочинців, які катували учасників АТО

Після деокупації російських військовослужбовців взяли у полон.

Наразі підозрювані перебувають під вартою. 

Досудовим розслідуванням встановлено, що на початку вересня цього року під час окупації смт Борова Ізюмського району двоє найманців приватної військової компанії та двоє військовослужбовців 16-ої окремої бригади спеціального призначення ГУ ГШ ЗС РФ катували трьох учасників АТО. 

Українських військових допитували аби отримати інформацію про місцевих мешканців Борової, які брали участь у проведенні АТО в період 2014–2015 років. 

Як повідомили в прокуратурі Харківської області, кожного з українських військових окупанти піддавали жорстоким тортурам.

Українських військових утримували в ямі на базі відпочинку. Фото: Прокуратура Харківської області

«Російські найманці надягали на руки чоловікам пластмасові стяжки та мішок на голову. Після цього вони викрадали їх та утримували в ямі на базі відпочинку «Світло шахтаря» без води та продуктів харчування. Одного з учасників АТО окупанти били молотком по кінцівках», — розповіли в прокуратурі. 

Після катувань та нелюдських тортур російські солдати відпустили потерпілих. 

Харківська обласна прокуратура направила до Котелевського районного суду Полтавської області обвинувальний акт стосовно чотирьох окупантів за фактом порушення законів та звичаїв війни, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України). 

Як писав KharkovNEWS.info, на деокупованій території Харківщини знайшли понад двадцять російських катівень.

Джерело

Новости Харькова