Посівна на Харківщині сповільнилася через погоду

Посівна триває у шести районах регіону.

Весняно-польові роботи на Харківщині тривають два тижні.

За цей час аграрії засіяли площу полів понад 15 000 гектарів. Однак темпи посівної сповільнюються через несприятливі погодні умови. Про це повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації з посиланням на заступника голови ХОВА Євгена Іванова.

«Через значні опади на Харківщині аграрії не мають змоги повноцінно оброблювати свої угіддя. Як тільки ситуація зміниться, темпи весняно-полових робіт будуть зростати», — пояснив Іванов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Замінована посівна. Фермери Харківщини почали засівати поля попри міни в землі та зруйновані мости

Наразі посівну проводять на полях Красноградського, Лозівського, частково Богодухівського, Харківського, Чугуївського та Куп’янського районів. 

Цьогоріч у Харківській області хочуть засіяти 634 000 гектарів полів. Крім того, планують збільшити посівні площі під ярі та олійні зернові культури.

Нагадаємо, на Харківщині потрібно розмінувати близько 570 000 гектарів земель. На сьогодні піротехніки обстежили 700 гектарів. Роботи з розмінування земель, у тому числі сільськогосподарських, тривають.

Як писав KharkovNEWS.info, фермерам, керівникам сільськогосподарських підприємств і приватним сільськогосподарським виробникам Харківщини рекомендують не працювати у 20-кілометровій зоні від фактичної лінії розмежування через високу мінну небезпеку.

Джерело

Новости Харькова