Пошуки дворічної дитини: сотні людей другу добу прочісують Харківську область

До пошуків долучаються добровольці і волонтери.

Другу добу триває пошукова операція неподалік села Скрипаї у Слобожанській громаді. Поки що знайти дворічну Віолетту Мужечук не вдалося.

Зранку 25 травня у Скрипаях відновилися пошуки. Разом із поліцейськими, кінологами, співробітниками ДСНС дворічну дитину шукають волонтери і добровольці, місцеві мешканці. Напередодні місцевість прочісували близько чотирьохсот людей, але вночі через воєнний стан усі добровольці повернулися додому. За минулу добу перевірили будівлі, подвір’я, покинуті будинки, колодязі.

За словами старости округу Тетяни Лисак, батько Віолетти захищає Україну від російських загарбників, а мама доглядає діток вдома.

«23 травня дівчинка гуляла у дворі зі своїм братом-близнюком. Мама помітила, що хлопчик прибіг до хати, а дівчинки немає. Про це вони одразу повідомили у поліцію, викликали ДСНС. Відразу почалися пошуки», — зазначила Тетяна Лисак.

Правоохоронці прочісали весь ліс неподалік будинку зниклої дитини, місцевість, водоймище. У пошуках беруть участь волонтери пошуково-рятувальних загонів «Мілена» та «Щит».

Віолетта Мужечук пішла з подвір’я у Скрипаях 23 травня. Фото: Нацполіція.

Працівники поліції звертаються з проханням про допомогу.

«Якщо ви володієте будь-якою інформацією про Віолетту Мужечук, просимо повідомити до ВП № 2 Чугуївського РУП ГУНП, за телефонами 102, +380503055233 чи іншим зручним способом», — повідомили в ГУ Нацполіції.

Зранку до Скрипаїв прибували десятки екіпажів волонтерів. Водночас у пошуковому загоні «Мілена» просять усіх, хто має змогу, долучитися до пошуків.

Прикмети Віолетти: зріст 90-110 см, худорлявої статури, коротке темне волосся, блакитні очі. Дівчина одягнена у червону кофту та білі штани.

Волонтерів просять брати зручне водонепроникне взуття, питну воду, павербанки. Пошуковики нагадують, що територія навколо Скрипаїв потенційно небезпечна, адже минулого року неподалік проходила лінія фронту, у лісі можуть бути снаряди.

Джерело

Новости Харькова