Порізані шини автівок на Північній Салтівці у Харкові: що кажуть власники та поліція

За інформацією: Суспільне Харків.

Власники авто знімають проколоті шини на Салтівці. Грудень 2022 рік. Фото: Дмитро Гребінник/Суспільне Харків

Щонайменше три десятки машин пошкодили невідомі за одну ніч на Північній Салтівці у Харкові — на автівках порізали шини.

Правоохоронці розслідують цей випадок як хуліганство, заяви написали власники пошкоджених авто у Салтівському та Київському районах, розповіла Суспільне Харків речниця обласного управління поліції Олена Баранник.

Житель Північної Салтівки Олег Кірін виявив порізи на шинах у своєму легковику вранці 8 грудня. Його машина була запаркована біля будинку.

"Дивлюся, заднє колесо спущене. Подумав, може, спустило просто. Обійшов машину — усі чотири порізані. Почав дивитися на гуму — від ножів залишилися сліди", — розповідає Олег.

9 грудня Кірін із товаришами ставив старі шини, щоб доїхати до шиномонтажу.

"Вживана гума зараз коштує три тисячі — за чотири колеса, і установка — тисячі чотири буде. Ясна річ, клопітно", — говорить Кірін.

Олег каже, порізані шини були й на автомобілях у десятка його сусідів: "Не маю уявленню, хто це зробив. Диверсанти, напевно".

Власники авто знімають проколоті шини на Салтівці. 9 грудня 2022 рік. Фото: Дмитро Гребінник/Суспільне Харків

Керівниця благодійного фонду Наталія Чернявська використовує машину для виїздів в область — займається забиванням вікон, розбитих обстрілами.

"Не змогла нікуди поїхати, бо повинна була займатися машиною. Усі шиномонтажі на всій Салтівці були забиті машинами. І ми на інший кінець міста їхали, щоб відремонтувати", — згадує Наталія.

За її словами, сімнадцять мешканців будинку написали заяви до поліції щодо порізаних шин.

Наталія Чернявська. 9 грудня 2022 року. Фото: Дмитро Гребінник/Суспільне Харків

"Одразу не помітив порізи, сніг же випав. Колеса вже заклеїли, обійшлося в 1600 гривень. Машину тепер ставитиму в гараж. Дуже неприємно, дуже хочеться, щоб знайшли цих людей, і вони відповіли по закону. Написали заяву до поліції. У дворі з порізаними шинами було близько десяти автівок, у когось два колеса, у когось усі", — розказав власник пошкодженого авто Андрій Головін.

Шиномонтаж у Харкові. 9 грудня 2022 року. Фото: Дмитро Гребінник/Суспільне Харків

Працівник одного з салтівських шиномонтажів Ігор говорить, що 8 грудня привезли на ремонт щонайменше 20 шин.

"Було таке, що люди на осколки наїжджали у дворах, або прострелені колеса, а от саме порізані — це вперше за весь час шиномонтажу", — розповідає Ігор.

За інформацією начальниці патрульної поліції області Альони Стрижак, з початку осені кількість патрульних на Північній Салтівці збільшилася удвічі.

Новости Харькова