Понад 140 тіл із місця масового поховання в Ізюмі не неідентифіковані

ДНК-експертизи тривають.

Із місця масового поховання в Ізюмі ексгумували 451 тіло, особи третини з убитих росіянами поки що не встановлені.

На сьогодні досі не ідентифіковані 145 тіл. Поліцейські припускають, що це можуть бути місцеві мешканці, які загиунли цілими сім’ями. Про це повідомив начальник Головного управління Нацполіції в Харківській області Володимир Тимошко в інтерв’ю «Укрінформу».

«Ідентифікація продовжується. Нагадаю, там вилучили 451 тіло: 198 цивільних чоловіків, 212 жінок, 7 дітей і 22 військовослужбовців. Залишаються невпізнаними 145 тіл. Ми припускаємо, що це місцеві мешканці. Є цілі родини, які загинули і могли не мати родичів в Ізюмі, чи мали родичів в інших місцях. Тому ми відбираємо зразки для досліджень у всіх людей, які вважають, що їхні рідні загинули чи зникли», — розповів Тимошко.

Наразі проводиться багато ДНК-експертиз й експерти не встигають охопити все, тому зразки біоматеріалів відправляють навіть у Львів. Пришвидшити процес ідентифікації мають ДНК-лабораторії, які надав Харківщині американський бізнесмен Говард Бафетт. Але для цього потрібно, щоб у базі зразків ДНК було якомога більше зразків. 

«Рано чи пізно висновки для порівняння надійдуть, але це час. А родичам тих, хто, імовірно, загинув, украй важко чекати. Ця техніка, яку нам надав фонд Баффетта, здатна провести порівняльний тест за 102 хвилини», — розповів Тимошко.

Як писав KharkovNEWS.info, 19 грудня харківські слідчі отримали лабораторні комплекси для проведення ДНК-експертиз. Лабораторії надав американський бізнесмен Говард Баффет, який восени побував на звільненій Харківщині, зокрема в Ізюмі. 30 грудня в поліції повідомили, що на новій ДНК-лабораторії встановили перші родинні зв’язки із загиблими в Ізюмі.

Джерело

Новости Харькова