Польща купила меблі єдиній уцілілій школі в селі на Харківщині

До Осколу привезли стільці, парти і техніку.

Під час війни в селі Оскіл (Ізюмський район) вціліла лише одна школа з шести.

До Оскільської громади привезли фуру допомоги для  школи від волонтерів із Польщі — меблі та техніку. Про це повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації.

«На жаль, під час активних бойових дій окупанти знищили майже всі соціальні об’єкти, покрали або зіпсували техніку. Для нас необхідна всебічна допомога, особливо для навчального процесу. І за це ми щиро вдячні», — сказав начальник Оскільської сільської військової адміністрації Геннадій Загоруйко.

Допомога надійшла від Польсько-української аграрної асоціації та Товариство українців у Польщі. Школі в Осколі надали, зокрема, понад 100 стільців, парти, побутову техніку (нову та вживану), чотири столи для настільного тенісу та піаніно. 

«Привезли усі меблі з-під Варшави й саме для цієї громади, бо ми шукали найбільш постраждалі населені пункти для допомоги», — розповів заступник голови правління Польсько-української аграрної асоціації Віктор Нестеренко.

За інформацією ХОВА, до війни в Оскільській громаді навчалися 600 учнів. Наразі в громаді є близько 200 учнів.

Фото: ХОВАФото: ХОВАФото: ХОВА

Як писав KharkovNEWS.info, наприкінці лютого громадам Харківської області передали ще понад 1300 ноутбуків для вчителів.

Джерело

Новости Харькова