Поліція затримала чоловіка, який погрожував харків’янці кислотою

Мешканець Івано-Франківської області не хотів віддавати гроші.

Чоловік два роки не віддавав кошти, а потім вдався до погроз.

Правоохоронці затримали жителя Івано-Франківської області, який забрав велику суму грошей у харків’янки і відмовлявся їх віддавати.

За повідомленням поліції, зловмисник близько двох років тому позичив у потерпілої 300 тисяч гривень. Щоб жінка не вимагала борг та не зверталася в поліцію, чоловік почав погрожувати: надсилав відео з погрозами, повідомлення із зображеннями труни, кислоти. У поліції відкрили кримінальне провадження за ч.3 ст.190 (шахрайство) та ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством) Кримінального кодексу України.

Під час досудового розслідування поліцейські встановили особу зловмисника.

«Ним виявився 38-річний мешканець міста Снятин Івано-Франківської області. На початку січня 2023 року зловмиснику заочно повідомили про підозру у вчинені злочинів. 23 січня слідчі та оперативники затримали фігуранта та провели санкціонований обшук за місцем його мешкання», — повідомили в ГУ Нацполіції Харківщини.

Під час обшуку у боржника знайшли кошти і пістолет типу «Флобер» із набоями.

Підозрюваного затримали у порядку ст. 191 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі.

У поліції просять людей, які стали жертвою шахрайських дій, звертатися до відділу поліції № 2 Харківського РУП №3 ГУНП в Харківській області за телефоном 0686376157 або «102».

Джерело

Новости Харькова