Поліція розмінувала півтори сотні кілометрів ЛЕП на Харківщині

Лінії електропередач назвали пріоритетним напрямком розмінувань в області.

Тільки фахівці від Нацполіції протягом тижня розмінували 144 км ліній електропередач в області.

Про це повідомляє сайт Харківської ОВА за посиланням на представника Міноборони України Івана Тіщенка

«Лише групи від Нацполіції за тиждень провели розмінування 136 га території, обстежили 4 об’єкти та 17 км автодоріг, а також — 144 км ліній електропередач. Фахівці знищили понад 1900 вибухонебезпечних предметів», — розповів Тищенко під час наради щодо розмінування територій регіону, що відбулась в ХОВА.

За словами Івана Тищенка, минулого тижня на Харківщині працювали також піротехнічні групи ДСНС. Вони перевірили і розмінували площу понад 88 га, обстежили 131 км ліній електропередач та знищили 1032 вибухонебезпечних предмети. Окрім цього, ще працювали групи від ЗСУ та Державної служби спеціального транспорту.

За даними очільника ХОВА Олега Синєгубова, в області працюють приблизно 40 розрахунків ДСНС — це зведені загони з усієї України, понад 250 людей.

«Також працює 100 одиниць спецтехніки для розмінування. Ми виконуємо пряме завдання Президента України, аби якомога швидше розмінувати деокуповані території», — прокоментував Олег Синєгубов.

Наразі пріоритетними напрямками розмінування є лінії електропередач. Начальник ОВА вкотре наголосив, що жителям деокупованих громад необхідно бути обачними і обережними на узбіччях доріг, лісосмугах, лісах і полях, які вважаються потенційно замінованими і небезпечними.

Як писав KharkovNEWS.info, Харківську область розміновують майже 200 саперів. Кількість піротехнічних розрахунків збільшили.

Джерело

Новости Харькова