Після загибелі курсантів відсторонили чотирьох співробітників харківського університету

На час проведення розслідування співробітники не виконуватимуть обов'язки.

Унаслідок вибуху загинули двоє курсантів, ще один отримав незначні травми.

На час проведення розслідування щодо загибелі двох курсантів відсторонені четверо співробітників Національного університету цивільного захисту. Про це пише «Суспільне» з посиланням на речницю Міністерства внутрішніх справ України Мар’яну Реву.

«Четверо посадовців університету наразі відсторонені. Працює спеціалізована комісія на чолі з заступником голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Всі матеріали будуть передані до Державного бюро розслідувань», — повідомила Мар’яна Рева.

За інформацією речника Держслужби України з надзвичайних ситуацій Олександра Хорунжого, відсторонені «відповідальні за навчальний процес». Деталі обіцяють надати після того, як розслідування буде завершено.

«Ми зацікавлені у тому, щоб винні отримали справедливе покарання. Більше інформації буде оприлюднено після закінчення розслідування», — зазначив Олександр Хорунжий.

Як писав KharkovNEWS.info, вибух пролунав удень 31 травня у приміщенні одного з навчальних підрозділів Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Трагедія сталася за 50 кілометрів віх Харкова, у приміщенні гуртожитку, де перебували курсанти Національного університету цивільного захисту.

Під час вибуху поранення отримали троє третьокурсників. Двоє поранених курсантів Роман С. і Євген К. померли у «швидкій» дорогою до лікарні, 20-річний курсант отримав незначні травми, його життю загрози немає. Наразі слідчі встановлюють тип вибухового пристрою. За інформацією KharkovNEWS.info, здетонував 152-міліметровий снаряд.

Джерело

Новости Харькова