Підприємець із Харківщини розселяв окупантів у будинку культури

Чоловікові заочно оголосили підозру.

Підприємець допомагав окупантам технікою будматеріалами та приміщенням.

Слідчі заочно оголосили підозру 41-річному мешканцю Харківщини, який під час окупації добровільно допомагав загарбникам. Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Як установило слідство, підозрюваний — очільник двох підприємств у селі Підсереднє Куп’янського району. Коли село було окуповане, він передав російським військовим пересувний пункт проживання на автопричепі, автомобілі, мішки з піском та залізобетонні конструкції, які окупанти використали для будівництва фортифікаційних споруд.

Крім цього, чоловік надав загарбникам приміщення майстерні підприємства, де вони ремонтували техніку, та організував розселення російських військових у будинку культури. Там у них було триразове харчування. Згодом чоловік зареєстрував свої підприємства за законодавством Росії.

«У подальшому підозрюваний перереєстрував за російським законодавством у так званій «Налоговой службе Харьковской области» власні підприємства, що поклало зобов’язання щодо сплати податку на прибуток у казну держави-агресора та її окупаційних органів», — розповіли в прокуратурі.

Підозру чоловіку сформували за ч. 4 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Як писав KharkovNEWS.info, 58-річний голова правління садового товариства активно допомагав російським військовими, коли село Глибоке (північ Харківської області) було окуповане. Чоловік передав окупантам два будинки, які належать садовому товариству, аби ті там розселилися та жили.

Джерело

Новости Харькова