Під час ракетної атаки на Павлоград загинув харківський нацгвардієць

Військовий із Лозівської громади служив на Дніпропетровщині.

Богдан Мажуга загинув у віці 24 років.

Під час ракетного удару по місту Павлоград Дніпропетровської області, який росіяни здійснили у ніч на 1 травня, загинув житель Лозівської громади Богдан Мажуга. Він служив у Нацгвардії України, був стрільцем 1-го стрілецького батальйону військової частини 3024 (базування — Павлоград). Про це повідомили у Лозівській міській раді.

«Вночі 30 квітня 2023 року саме був на бойовому чергуванні, в результаті ракетного удару героїчно загинув, — розповіли у міськраді. — Богдан був порядною людиною з великим серцем та залізною витримкою, бо які життєві негаразди не спіткали б його, він завжди вчиняв справедливо та розумно. Чоловік не дочекався дітей, залишилась дружина та батьки».

Богдан Мажуга народився 4 квітня 1999 року у селі Мальцівське Лозівського району. Закінчив Новоіванівську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів, потім Панютинський професійний аграрний ліцей, де здобув професію тракториста-машиніста сільськогосподарського виробництва. Богдан Мажуга мав багато друзів, любив техніку й спорт.

Строкову службу Богдан Мажута проходив у Львові у складі Національної гвардії України. Після дев’яти місяців строкової служби перейшов на контракт.

Богдан Мажуга. Фото: Лозівська міськрада

Нагадаємо, пізно ввечері у неділю 30 квітня Росія завдала ракетного удару по місту Павлоград Дніпропетровської області. Внаслідок обстрілу загинули двоє людей, ще 34 людини постраждали, серед них — п’ятеро дітей. Були пошкоджені понад 100 багатоквартирних і приватних будинків, дев’ять закладів освіти та п’ять магазинів, а також хімічне підприємство.

Як писав KharkovNEWS.info, зранку 2 травня росіяни обстріляли приватний сектор у селі Петропавлівка Куп’янського району Харківщини. Постраждала 73-річна жінка. Її з вибуховою травмою та вогнепальним осколковим пораненням живота ушпиталили.

Джерело

Новости Харькова