Під час дронової та мінометної атак загинули двоє захисників із Харківщини

Про загибель повідомили у Лозівській та Валківській громадах.

Олександру Коробкіну було 49 років, Сергієві Гавриленку — 35.

У ніч на 26 травня у районі села Іванівське Донецької області (неподалік Бахмуту) загинув військовий із Лозівської громади Олександр Коробкін. Він потрапив під мінометний обстріл окупантів.

За інформацією Лозівської міської ради, Олександр Коробкін до війни обіймав посаду слюсаря у комунальному підприємстві «Тепловодосервіс». У перші дні повномасштабного вторгнення став на захист України. У Збройних силах України служив головним сержантом 1-го механізованого взводу військової частини А7378. Попрощалися із захисником 1 червня.

«За кілька днів Олександру мало виповнитися 50 років. Полеглий захисник до останнього подиху залишався вірним українському народу, був стійким та мужнім оборонцем своєї країни», — розповіли у Лозівській міській раді.

Олександр Коробкін. Фото: Лозівська міськрада

Сергій Гавриленко народився у Валках у 1987 році. Він закінчив місцеву школу, потім Харківський автодорожній технікум, згодом інститут такого ж профілю. Деякий час працював за спеціальністю, потім влаштувався на виробництво промислового холодильного та вентиляційного устаткування). У вересні 2022 року пішов захищати Україну.

У ЗСУ перебував на посаді розвідника. Загинув Сергій Гавриленко 26 травня під час виконання бойового завдання біля села Масютівка Дворічанської у Куп’янськиому районі унаслідок підриву дроном-камікадзе. Поховали захисника 31 травня.

«У Сергія Анатолійовича залишилися дружина, двоє діточок, рідні та близькі люди. Валківська міська рада висловлює щирі слова співчуття родині. Сумуємо разом з вами та розділяємо біль непоправної втрати. Вічна слава та пам’ять тобі, наш Герою!», — зазначили у Валківській міськраді.

Фото: Валківська міська рада

Як писав KharkovNEWS.info, на війні загинув 25-річний військовий Микита Чимшита та 55-річний боєць Вячеслав Сахновський. Обидва захисники жили у Первомайській громаді.

Джерело

Новости Харькова