П’ять ракет по Новобаварському району в Харкові: як жителі оговтуються після влучань 31 травня

За інформацією: Суспільне Харків.

Антоніна Дмитрів і кошеня Нікуля. Суспільне Харків

"Вона втекла. Тільки на десятий раз покликала її, тут повно скла, і вона по склу вийшла. Сховалася. У мене на балконі щось типу комори. Вона по склу вилізла на десятий раз. Кажу: "Нікулю, де ти, дитинко?". Я за нею вже почала плакати", — згадує Антоніна.

Квартира Антоніни Дмитрів, пошкоджена внаслідок ракетного удару. Суспільне Харків

Жінка розповідає, воду, газ та електрику комунальники відновили. Вона звертатиметься по допомогу зі встановленням вікон

"У мене пенсія маленька, 2 314 гривень. Звісно, як я можу їх поставити. Мені немає куди переїжджати. Я буду жити тут", — каже Антоніна Дмитрів.

Розбита вибухом від удару ракети РФ автівка, Новобаварський район, Харків, 6 червня 2024 року. Суспільне Харків

Геннадій Ластовицький мешкає у сусідньому будинку. Ракетним ударом у його квартирі пошкодило вікна, двері й стіни.

Геннадій Ластовицький показує тріщину на своєму балконі. Суспільне Харків

"Якщо йде тріщина опорної стіни — є тріщини у перекриттях у квартирах. Буде, не дай боже, ще один такий момент, у нас просто може обвалитися те ж саме. Сказали, що буде комісія направлена, зроблять оцінку", — розповів Ластовицький.

Тріщина на стелі у квартирі пошкодженого російським влучанням будинку в Харкові. Суспільне Харків

Загалом унаслідок ракетного удару пошкоджені 40 багатоквартирних та приватних будинків. Зруйнований під'їзд законсервували, що з ним робити далі, вирішуватимуть після технічного висновку, розказала голова адміністрації Новобаварського району Тетяна Цибульник.

"Мешканці, які потребували розселення – це п'ять родин. У нас є гуртожиток — ми відселили туди. Вони потребували житла. Інші відмовилися. Ми з кожною родиною відпрацьовуємо окремо. Їм надали допомогу суттєву, починаючи від постільної білизни, одягу, посуду. Загалом за це влучання у 282 квартирах пошкоджені вікна — це 557 вікон. Їх всі ми будемо відновлювати", — каже Цибульник.

Читати ще

Читати ще «Від їхньої квартири залишилося небо». У Харкові простилися з матір’ю та донькою, які загинули внаслідок удару РФ

Новости Харькова