П’яного водія, через якого загинула людина, засудили на сім років

Чоловік сів нетверезим за кермо й не впорався з керуванням.

1 березня Зміївський районний суд Харківської області виніс вирок 41-річному чоловіку, через якого в ДТП загинув пасажир.

Слідство встановило, що у червні 2021 року чоловік сів за кермо п’яним. У машині також знаходився його кум. Вони їхали дорогою Харків — Зміїв — Балаклія у бік Змієва. Чоловік не впорався з керуванням, автівка перевернулася. Водій вижив, пасажир помер у «швидкій».

Суд визнав 41-річного водія винним за ч. 3 ст. 286-1 (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння, що спричинило смерть потерпілого) Кримінального кодексу України. Чоловіка ув’язнили на сім років та позбавили права керувати транспортними засобами на сім років.

«У суді обвинувачений свою вину не визнав та все заперечував, — розповіли в прокуратурі. —  Чоловіка взято під варту в залі суду. Наразі триває строк на апеляційне оскарження».

Як писав KharkovNEWS.info, 9 лютого у селищі Вільшани Харківського району автомобіль «ВАЗ», за кермом якого перебував 28-річний водій, виїжджав з подвір’я будинку заднім ходом і наїхав на 27-річного пішохода. Чоловіка затягнуло під машину, від отриманих травм він помер. Водій був п’яним.

Джерело

Новости Харькова