Переможець харківських «Ігор Героїв» їде на Лондонський марафон

Роман Кашпур до повномасштабної війни встановив рекорд на Чугуївському летовищі.

Українській захисник Роман Кашпур візьме участь у 43-му Лондонському Марафоні (TCS London Marathon).

23 квітня Роман Кашпур, переможець Ігор Героїв 2021 року, діючий військовий на протезі, учасник та амбасадор Благодійного фонду «Громадянин», волонтер, візьме учть у Лондонському марафоні. Про це повідомили у Міністерстві ветеранів.

«Пробігти Лондонський марафон — мій наступний челендж, щоб максимально привернути увагу до питань допомоги пораненим, які втратили кінцівки, залучити додаткові кошти на найсучасніше протезування і програми реабілітації та соціальної підтримки людей з ампутаціями та важкими травмами», — говорить Роман Кашпур.

Роман Кашпур отримав поранення у 2019 році біля Мар’їнки, йому ампутували ногу. Але у лютому 2022 року знову повернувся в армію, боронив Харківщину. 

Нагадаємо, 2 грудня 2021 року на Чугуївському аеродромі ветеран АТО Роман Кашпур з інвалідністю другої групи на протезі (ампутована права нога) встановив Національний рекорд України, протягнувши літак АН-26 вагою 16 тонн.

Кашпур родом із Хмільника (Вінницька область), пішов на Донбас добровольцем у 2016 році у віці 19 років. Воював у «Правому секторі», був стрільцем, кулеметником, артилеристом і паралельно навчався заочно. У 2019 році підірвався на протипіхотній міні і втратив ногу. Протез Роман Кашпур отримав на початку 2020 року, за два місяці вперше взяв участь у «Іграх Героїв» та посів перше місце серед профі.

Джерело

Новости Харькова