Освоєння некласичної професії в Україні: де отримати необхідні знання та навички

Правильний вибір професії  визначає подальший життєвий шлях будь-якої людини. І не всім хочеться бути викладачами, економістами, юристами чи медиками – дедалі більше молоді та вже зрілих чоловіків та жінок хочуть займатися чимось нестандартним, наприклад, медіацією чи ощадливим виробництвом.

В Інтернеті часто згадують, що такі спеціалісти дуже затребувані, відповідно, з пошуком роботи та напрацюванням досвіду проблем не виникне. Але перед тим, як відповідати на вакансію або розміщувати резюме, необхідно отримати особливі знання та навички, і ось тут часто з’являються труднощі. Не всім зрозуміло, як стати дипломованим медіатором в Україні чи вивчити інструменти управління витратами підприємства. Розкажемо, як знайти підходящий навчальний заклад.

Чи варто здобувати незвичайну професію?

Незважаючи на активну інтеграцію України до світової економічної та культурної спільноти, багато напрямів у нашій країні розвиваються із затримкою. Наприклад, навіть зараз не всі керівники повною мірою усвідомлюють, наскільки важливим є ощадливе виробництво чи залучення медіатора у разі виникнення конфліктів із діловими партнерами чи колишніми співробітниками. Тому потрібно бути готовими до того, що доведеться доводити роботодавцям не лише свої професійні якості, але й корисність компанії взагалі.

З іншого боку, здобувши хорошу освіту, можна не обмежуватися роботою в рідній державі, а одразу влаштовуватися за кордон. Також навчання актуальне для тих, хто не збирається змінювати початкову сферу діяльності, але хоче прокачати скіли та вийти у вибраній галузі на новий рівень. Не секрет, що для підтримки статусу успішного ТОП-менеджера потрібно постійно вдосконалюватись, і популярні зараз напрямки стануть чудовим фундаментом для індивідуального зростання.

Вибір навчального закладу за ключовими параметрами

Зважаючи на те, що медіація та ощадливе виробництво лише набирають популярності, небагато освітніх закладів можуть запропонувати досить хорошу програму. Зазвичай, йдеться про спеціалізовані бізнес-школи на зразок BSK, яка є частиною Університету КРОК. Щоб переконатися у надійності майбутнього навчального закладу, необхідно оцінити:

  • наявність ліцензії;
  • репутацію;
  • тривалість роботи в Україні;
  • зміст навчальної програми;
  • співвідношення вартості та інформативності курсу;
  • досвідченість та компетентність викладачів;
  • сертифікати, що видаються після закінчення програми;
  • очікувані результати навчання.

Джерело

Новости Харькова