Останні два з половиною тижні РФ не має просувань на Харківському напрямку — «Ахіллес»

За інформацією: Суспільне Харків.

Український військовий у шведській БМП CV90 біля лінії фронту в Харківській області, 18 червня 2024. AP/Andrii Marienko

Ситуація на Харківському напрямку стабілізована. Сили оборони намагаються вибивати росіян з позицій.

Про це 28 червня в ефірі "Суспільне. Студія" 28 червня розповів командир батальйону ударних безпілотників "Ахіллес" 92-ї ОШБр Юрій Федоренко.

"Останні два з половиною тижні РФ не має будь-якого просування вглиб нашого оперативного простору. Сили оборони проводять титанічну роботу щодо вибиття противника із займаних позицій. Вони просто так не відступають, не залишають свої позиції", — сказав Федоренко.

Командир батальйону безпілотних авіаційних комплексів «Ахіллес» у складі 92-ї ОШБр Юрій Федоренко в командному пункті на Донеччині, 19 березня 2024 року. Суспільне Новини/Олександр Магула

За його словами, у РФ "шалені втрати" особового складу на Харківському напрямку, але його оперативно поповнюють.

"Я б розділив підготовку противника на дві частини. ПВК, на кшталт "Шторм". Вони комплектуються різними категоріями населення РФ — позбавленими волі, антисоціальними елементами, які мають невисокий рівень підготовки, але дуже високий рівень примусу, бо це розхідний матеріал для противника, з ними роблять все, що заманеться. Інша категорія — це контрактники російських окупаційних військ. В цьому напрямку противник робить висновки й готує краще особовий склад, ніж це відбувалось у 2023 році. Вони діють по-іншому і мають набагато кращий рівень забезпечення, ніж це було раніше", — розповів комбат.

Читати ще

Читати ще «Приїхали, розклалися, пошукали цілі, уразили». Як воюють»Гострі картузи» на Харківщині

Новости Харькова