Окупанти завдали ударів по десяти населених пунктах Харківській області

Пошкоджена лікарня, будинки, господарчі споруди.

Минулої доби Росія обстрілювала Куп’янський, Чугуївський та Харківський райони.

Під обстріл окупантів потрапили десять населених пунктів у Харківській області. Про це повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України.

«Противник продовжує проводити перегрупування на окремих напрямках. Основні зусилля зосереджує на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках», — розповіли у Генштабі ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий наступ на Харківщину. Коли і звідки росіяни можуть ударити?

На Слобожанському напрямку наступальних угруповань російських окупантів не зафіксовано. Однак обстріли тривають. Минулої доби загарбники били по районах населених пунктів Стрілеча, Глибоке, Красне, Гатище, Вовчанськ і Дворічна.

На Куп’янському напрямку під обстрілом перебували території Іванівки, Кучерівки, Кислівки та Котлярівки. Окупанти застосовували танки, міномети та артилерію.

За інформацією голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, у Вовчанську російський снаряд потрапив у міську лікарню. Після чого зайнявся дах. Із бомбосховища евакуювали вісім людей. Також через обстріл міста згоріла автівка мирних мешканців, пошкоджений будинок і трансформаторний стовп.

Унаслідок обстрілу Куп’янського району були пошкоджені два житлових п’ятиповерхових будинки, приватний будинок та господарчі споруди. Постраждалих через обстріл немає.

Усього минулої доби Росія завдала по Україні шість ракетних і 24 авіаційних ударів, здійснила 75 обстрілів із реактивних систем залпового вогню, зокрема, по цивільних об’єктах Харківщини, Донеччини, Дніпропетровщини та Херсонщини.

«Високою залишається загроза подальших російських авіаційних та ракетних ударів по всій території України», — зазначили у Генштабі ЗСУ.

Джерело

Новости Харькова