Окупанти скинули авіабомбу на селище у Харківській області

ФАБ упав на стадіон.

Минулої доби Росія била по Харківському, Чугуївському та Куп’янському районах, ударів по Харкову не зафіксували.

Увечері 31 травня російські окупанти обстріляли Ківшарівку неподалік Куп’янська. На селище скинули керовану авіабомбу. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«Зафіксовано влучання на території місцевого стадіону. Пошкоджено паркан та вибуховою хвилею вибило вікна в сусідніх будинках. Без постраждалих», — розповів Синєгубов.

Це же третій за тиждень удар авіабомбами по селищу: 29 травня ФАБ упав поряд із гуртожитком, 30 травня — біля багатоповерхівки.

У Куп’янському районі окупанти обстріляли також село Подоли (Курилівська громада). На щастя, постраждалих не було. Рятувальники обстежили місця обстрілів та виявили пошкоджений приватний будинок і літню кухню.

По місту Вовчанськ протягом доби армія РФ завдавала масованих ударів. Через обстріли загинув 60-річний чоловік, постраждала 52-річна жінка. У місті пошкоджені приватні будинки, підприємства цивільної промисловості, бібліотека та торговельні павільйони на ринку, сталися пожежі.

«З самого ранку і майже весь день окупанти не припиняли гатити по місту Вовчанську. За цей час в місті сталось п’ять великих пожеж», — зазначили у Головному управлінні Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області.

Перший обстріл по Вовчанську стався о 8:23. Російський снаряд потрапив у приватний будинок, після чого він спалахнув. Площа пожежі склала 200 квадратних метрів. Рятувальники загасили пожежу об 11:35.

Відразу три пожежі виникли близько 14:00. У приватному будинку зайнявся дах на площі 30 квадратних метрів. Також у місті горів елеватор (150 квадратних метрів) і шість торговельних павільйонів, вогонь охопив 300 квадратних метрів площі. Останню пожежу загасили о 15:34.

Близько 16:00 стався повторний обстріл із боку загарбників, унаслідок чого спалахнули ще п’ять торговельних павільйонів. Площа займання склала 1000 квадратних метрів. Вогонь ліквідували о 19:10.

Обстріл Вовчанська. Фото: ГУ ДСНС у Харківській області

Як писав KharkovNEWS.info, 30 травня у Вовчанську внаслідок ударів постраждав 72-річний чоловік. У місті пошкоджені 11 будинків, кафе, елеватор, зерносховище і склад, виникли пожежі.

Джерело

Новости Харькова