Окупанти обстрілювали 12 населених пунктів на Харківщині

Обстріли вели по селах неподалік кордону і поблизу лінії зіткнення.

Російська армія обстрілювала позиції ЗСУ та мирне населення.

За минулу добу    окупанти гатили по районах населених пунктів Стрілеча, Стариця, Огірцеве, Гатище, Волохівка, Охрімівка, Дворічна, Кам’янка (Липецька, Вовчанська, Дворічанська та Ізюмська громади).

За повідомленням Генштабу, на Куп’янському напрямку ворог здійснив обстріли по районах Кислівки, Котлярівки, Табаївки і Берестового.

Найскладнішою залишається ситуація на Донбасі. На Бахмутському та Авдіївському напрямках противник здійснює обстріли позицій Сил оборони з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, завдає чисельні ракетні та авіаційні удари.

Нагадаємо, минулого тижня голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай повідомив, що окупанти накопичили багато сил у Сватовому і можуть почати наступ на Куп’янськ.

«Дуже багато силі стягнули до району Сватового. Не знаю, можливо, у них є якась шалена ідея контрнаступу на Куп’янськ. Я вже нічому не здивуюся. Стягують і техніку, і війська, і начебто планується контрнаступ», — повідомив Гайдай.

У всіх селах поблизу Сватового живуть сотні окупантів, вони десятками займають помешкання. 

Заступник голови Харківської ОВА Роман Семенуха пояснив, что протягом останніх 10 днів дісно було накопичення військ.

«Наразі ми загрози для Куп’янська не бачимо. Йдуть операції, не буду більше коментувати, хай Генштаб коментує», — сказав чиновник.

Як писав KharkovNEWS.info, із Куп’янської громади організована евакуація людей, але поки що бажаючих виїжджати мало.

Джерело

Новости Харькова