Окупанти обстріляли Куп’янськ і села навколо з систем залпового вогню

На щастя, ніхто із мешканцівне постраждав.

Окупанти вдарили по місту і селам Кругляківка й Новоосинове.

Пізно увечері 16 березня збройні сили Росії обстріляли з реактивних сситем залпового вогню село Кругляківка на південь від Куп’янська. У ніч з 16 на 17 березня окупанти здійснили артилерійський обстріл міста Куп’янськ та села Новоосинове (неподалік Ківшарівки), повідомили у пресслужбі Харківської обласної прокуратури.

За даними слідчих, були пошкоджені кілька будинків і господарчих споруд. Прокурори спільно зі слідчими поліції зібрали речові докази та зафіксували наслідки чергового воєнного злочину держави-агресорки. Розпочато досудове розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Як повідомляв голова ХОВА Олег Синєгубов, протягом минулої доби ворог продовжував обстрілювати населені пункти Куп’янського, Чугуївського та Харківського районів області. Зокрема, під вогнем окупантів перебували Вовчанськ, Куп’янськ, Стрілеча, Огірцеве, Шевченкове, Гряниківка та інші.

У напрямку Гряниківки окупанти знову намагалися атакувати, але змушені були відступити.

Нагадаємо, на цьому напрямку Росія намагається вести активні дії від початку лютого 2023 року. Окупанти посилюють угрупування на цьому напрямку, аби спробувати просунутися в бік Куп’янська з півночі. Днями українські та міжнародні аналітики помітили, що російське командування перекидає на цей напрямок додаткові резерви.

Джерело

Новости Харькова