Окупанти не наступали, але обстріляли більше десяти населених пунктів на Харківщині

Були пошкоджені будинки, господарчі споруди і транспорт.

Минулої доби Росія обстрілювала Харківський, Чугуївський та Куп’янський райони.

Під час ударів по селу Кучерівка Петропавлівської громади (Куп’янський район) поранення отримав 65-річний чоловік. Його ушпиталили. У селі пошкоджені три приватних будинки, господарчі споруди та автотранспорт. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Під час обстрілу Вовчанська поранення дістав 57-річний чоловік, його доставили до лікарні у стані середньої важкості.

У Харківському районі під обстрілами перебувало село Вільхуватка (Нововодолазька громада). Там пошкоджений приватний будинок і господарча споруда.

За інформацією Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області, у понеділок 1 травня пожеж, спричинених обстрілами, зафіксовано не було.

Удень рятувальники виїжджали перевіряти місця обстрілу у Кучерівці (Куп’янський район). Окрім будинків та господарчої споруди, там виявили пошкодження автобуса.

Загалом за добу російські військові обстріляли 11 населених пунктів у Харківській області — Уди, Гоптівка, Стрілеча та Хатнє на Слобожанському напрямку й Фиголівка, Западне, Лиман Перший, Кислівка, Куп’янськ, Крохмальне та Берестове — на Куп’янському. У Генеральному штабі Збройних сил України повідомили, що на Куп’янському напрямку минулої доби окупанти не проводили наступів, обстріли здійснювали з артилерії та мінометів.

Фото: ГУ ДСНС у Харківській областіФото: Олег Синєгубов

Як писав KharkovNEWS.info, 30 квітня росіяни обстріляли Куп’янськ із реактивних систем залпового вогню «Град». Унаслідок обстрілу пошкоджені будівлі медзакладу, знищена службова автівка медиків.

Джерело

Новости Харькова