Окупанти гатили по дев’яти населених пунктах Харківської області

На Куп'янському напрямку армія РФ хоче покращити своє тактичне положення.

Оперативна обстановка на Харківщині залишається без суттєвих змін. Російські окупанти продовжують обстрілювати прикордонні населені пункти.

Минулої доби обстрілів зазнали щонайменше дев’ять населених пунктів у Вовчанській, Дергачівській та Куп’янській громадах. За повідомленням Генштабу, на Слобожанському напрямку ворог здійснив обстріли цивільних об’єктів та позицій ЗСУ у районах населених пунктів Стрілеча, Зелене, Амбарне і Гатище.

Найбільше потерпали мешканці Куп’янської громади, де проходить лінія фронту. Так, із танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії армії РФ обстрілювала селище Дворічна, місто Куп’янськ, села Кислівка, Котлярівка і Крохмальне. Як повідомляє Генштаб, ворог намагається покращити тактичне положення на Куп’янщині.

Нагадаємо, у Харківській області в тичасовій окупації залишаються 29 населених пунктів Куп’янського району, ще чотири села перебувають у так званій «сірій» зоні.

У Головному управлінні розвідки Міноборони припускають, що навесні армія РФ здійснить ще одну спробу наступу на схід України, зокрема на Харківщину. Про це в інтерв’ю світовим ЗМІ на початку 2023 року повідомив Вадим Скібіцький. Одночасно очікується наступ на півдні.

Джерело

Новости Харькова