«Охороняв псевдоадміністрацію окупантів»: жителя Харківщини підозрюють у колабораціонізмі

За інформацією: Суспільне Харків.

Харківщина, один зі зруйнованих мостів на шляху до Осинового, 2 листопада 2022 року. Фото: Суспільне Харків

Харківська обласна прокуратура повідомила про підозру чоловіку, який, за версією слідства, охороняв так звану адміністрацію російських окупантів.

Йдеться про 37-річного жителя Куп'янська, уточнили у пресслужбі прокуратури 19 грудня.

"У червні за пропозицією окупантів обійняв посаду в. о. старшого інспектора адміністративно-господарського відділу у так званій ВДА Куп'янського району. Він охороняв псевдоадміністрацію спільно з бойовиками "ЛНР", — йдеться у повідомленні.

Крім нього, прокурори затримали старосту одного з сіл Куп’янського району, який пішов на співпрацю з російськими окупантами.

"У квітні окупанти перепризначили його на посаду старости, яку він обіймав до початку вересня", — повідомили у прокуратурі.

Суд взяв чоловіка під варту.

Крім того, прокуратура підозрює 40-річну жительку смт Шевченкове в тому, що вона збирала для окупантів паспортні дані односельчан.

"Друга підозрювана зайняла псевдопосаду соціального працівника "Територіального центру соціального обслуговування", створеного російськими загарбниками", — повідомляють у прокуратурі.

Чоловік та жінка підозрюються у колабораційній діяльності за ч. 2 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

Їм загрожує позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років з можливою конфіскацією майна.

Новости Харькова