Однорічна харків’янка стала рекордсменкою України

Аліса Шматько знає українську абетку.

Однорічна мешканка Харкова Аліса Шматько ще не вміє говорити, однак візуально визначає всі літери української абетки.

Рекорд Аліси Шматько був занесений до Національного реєстру рекордів України в категорії «Діти». Дівчинка у своєму віці не робить жодної помилки при визначенні літер української абетки. Про це повідомила керівниця Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.

«Аліса Шматько у віці 1 рік 1 місяць візуально визначає всі літери української абетки, без жодних помилок! І навіть без заминки може відрізнити букву «г» від букви «ґ». А візуально, бо маленька рекордсменка ще не вміє говорити. Звісно, що цю першу в її житті зіркову перемогу з маленькою рекордсменкою розділили мама Юлія і тато Антон, бо саме батьки ведуть свою дитину до перших успіхів і перших висот», — розповіла Лана Вєтрова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За останній тиждень року в Харкові народилося найбільше дітей із початку війни

Керівниця Національного реєстру рекордів України зазначила, що у Харкові під обстрілами ростуть юні українці, діти війни.

Аліса Шматько. Фото: Лана Вєтрова

Як писав KharkovNEWS.info, на чемпіонаті світу з підводного спорту спортсменка з Харкова Катерина Садурська занурилася на глибину 92 метри, стала чемпіонкою світу з вільного занурення (FIM) та встановила новий національний рекорд України.

Джерело

Новости Харькова